Rodi

Themamiddag Zaanse houtbouw

Voorbeeld van Zaanse houtbouw. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Seniorenvereniging Krommenie (SVK) houdt dinsdag 26 september een themamiddag over Zaanse houtbouw. De locatie is buurtcentrum De Pelikaan in Krommenie. Spreker is Wim Visser, samen met zijn broer Cor voormalig directeur-eigenaar van Timmerfabriek Visser in de Zaandamse Achtersluispolder.


Het basisprincipe van de typisch Zaanse huizenbouw bestaat al ruim vierhonderd jaar en is volgens SVK alleen in de Zaanstreek terug te vinden. In die vierhonderd jaar is aan dat principe weinig veranderd, het is eenvoudig en herkenbaar. De timmerfabriek bestaat nog steeds.
Wim Visser heeft samen met zijn broer Cor de Stichting tot Behoud van Cultuurhistorische Bouwwerken in de Zaanstreek opgericht en heeft zitting in Stichting Babel. Wim is volgens SVK een gedreven spreker over zijn vak en kan op een luchtige, maar bijzonder boeiende manier vertellen over het ontstaan van de Zaanse bouw vanaf het jaar 1600.
De themamiddag begint om 14.00 uur. De toegang is vrij voor SVK-leden, niet-leden betalen 2 euro. De Pelikaan bevindt zich op Kervelstraat 185A in Krommenie.

Artikel geplaatst op maandag 18 september 2017 - 13:59